sobota 16. října 2010

ČESNEČKA

Jak by řekl Emanuel Ridi „Ty nejobyčejnější jídla bývají ty nejlepší“.

Na tuhle polívku, jestli se to tak dá nazvat mam vzpomínku z dětství. Děda ji dělal tak že vzal starší chleba, většinou to byl krajíc namazaný máslem, co jsem nesnědl k snídani a trochu ztvrdnul, nakrájel ho na kostky, dal do mísy, přidal prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, zalil to vše vařící vodou a bylo hotovo.


Já jsem si to dnes trochu upravil. Chleba jsem si opekl v toustovači, máslo jsem přidal zvlášť, dál sůl, pepř, majoránku a samozřejmě mi tam nesmí chybět trochu chilli. Pokud chceš tak si to můžeš ochutit polévkovým kořením a když máš tak navrch nasekanou petrželku nebo pažitku.

Žádné komentáře:

Okomentovat