pondělí 19. listopadu 2012

DÝŇOVÁ OMÁČKA


Jednoduchý recept na dýňovou omáčku z muškátové dýně.





Dýni nakrájím na větší části a okrájím tvrdou slupku




Připravím si hrnec, který rozpálím s olejem a mezitím krájím dýni na kostky.


 Ty vložím do hrnce a asi 8 minut restuji. V mezičase si připravím cibuli, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, mléko a smetanu. 


Po 8 minutách přidám nakrájenou cibuli (může být i na větší kousky, protože vše se bude mixovat), sůl a restuji dalších asi 5 minut. Po 5 minutách přidám trošku vývaru nebo vody a dusím do změknutí. 


Jakmile je dýně měkká, tak tam rozdrtím 1 stroužek česneku a popepřím. Promíchám, nechám ještě chvilku vařit a v jiné nádobě si smíchám mléko a smetanu, kterou vliji do kastrolu. 




Přivedu to k varu, občas to i promíchám a nezapomenu na důležitou součást, kterou je tymián. 



Provařím a vše rozmixuji dohladka. Pak už podávám s různými druhy masy a přílohami. Je vynikající…..





 Tentokrát jsme si dali pečené kuře a bulgur.



A Klára si přidala brusinky - prý to chutná jako svíčková tak se to k tomu hodí.


Žádné komentáře:

Okomentovat